Aftrap innovatietafel Circulaire economie & duurzaamheid

By 26 oktober 2018Nieuws

De dag van de duurzaamheid: een mooi moment voor de eerste innovatietafel Circulaire economie & duurzaamheid. Vertegenwoordigers van de 4 O’s en smaakmakers op dit thema kwamen op 10 oktober op initiatief van de Agenda voor Twente bij elkaar om verbinding en nieuwe netwerken te maken, initiatieven te bundelen en launching customers te ontmoeten.

De bijeenkomst startte met presentaties van de drie projecten uit het uitvoeringsprogramma van de Agenda voor Twente: Regionale Energie Strategie, Mineral Valley Twente en het grensoverschrijdend Fieldlab. Maurice Beijk prikkelde de zaal met zijn visie op circulaire economie en duurzaamheid. In zijn functie als Rentmeester 2050 bij ReintenInfra wil hij duurzaamheid dichter bij de mens brengen en bedrijven aansporen om duurzaamheid te zien als economische kans. Hij liet dat zien aan de hand van zijn eigen kleding, waarin gerecyclede stoffen zijn gebruikt en grondstoffen van natuurlijke oorsprong. Maurice Beijk vertelde dat hij blij was met de verhalen van de projectleiders over wat al gedaan wordt in de Agenda voor Twente. Hij mist nog wel gevoel van urgentie. Zijn motto is: Groen moet je doen

De bijeenkomst eindigde met een gedachtewisseling over de gedeelde ambities en het doel van de tafel. Er werd een oproep gedaan om geen praatclub te worden, maar een plek waar ideeën snel van een eerste kiem tot concrete resultaten te leiden. Gewoon samen doen, dus. Met een nieuwe innovatietafel over circa 2 maanden wil de Agenda voor Twente hier een vervolg aan geven.

Robert de Groot maakte een prachtig visueel verslag van de bijeenkomst.