Technisch talent is in Twente op de juiste plek. De regio biedt met de kennisparken een uitstekend carrièreperspectief en de ruimte met een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven, talentvolle studenten en onderzoekers. Een goed opgeleide beroepsbevolking is belangrijk om als topregio te blijven functioneren. Hierin blijven we investeren in de actielijn ‘Arbeidsmarkt & talent’.

Goede carrièremogelijkheden

Uitdagingen voor de toekomst zijn er volop. Het verminderen van spanning op de arbeidsmarkt, spanning tussen vraag en aanbod en tussen onderwijs en praktijk blijven aandacht vragen de komende jaren. Twente heeft als technologische topregio een grote aantrekkingskracht voor (nieuw) talent. Om dit zo te houden, blijven we inzetten op opleiden, aantrekken en behouden van (top)talent voor onze regio. Ondernemerschap wordt gestimuleerd en carrièremogelijkheden moeten blijven groeien. Goede arbeidskrachten komen én blijven graag in Twente.

Veel te bieden

Twente heeft het allemaal in huis; een prachtige omgeving, ruimte, goede voorzieningen, interessante bedrijven in bijvoorbeeld hightech, ICT en maakindustrie en goede onderwijsinstellingen. Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en ROC van Twente bieden volop mogelijkheden voor talent en spelen als kennisinstellingen snel en effectief in op maatschappelijke ontwikkelingen. Ook internationaal talent kan hier floreren, door onder meer de internationale school, het Expat Center Twente en het internationale bedrijfsleven. Steeds meer buitenlandse bedrijven ontdekken Twente. We zijn als grensregio goed in samenwerken, bijvoorbeeld met Duitse buurgemeenten en partnersteden. De kwaliteit van Twente als innovatief gebied groeit hierdoor. Dit geldt ook voor het ondernemende klimaat, de aantrekkelijkheid van de woonomgeving en de bereikbaarheid van goede banen.

“aantrekkingskracht voor (nieuw) talent groot is”

Mensen maken het werk, een goed opgeleide beroepsbevolking met voldoende slimme en vakbekwame technici zijn nodig om onze ambities waar te maken. Twente biedt een uitstekend carrièreperspectief voor technisch talent en daar blijven we in investeren in de actielijn ‘Arbeidsmarkt & talent’.

Klik op onderstaande afbeelding om het visuele verslag, gemaakt door Robert de Groot, te bekijken.

NTB

NTB

Tafelvoorzitter

Petra Weideveld

Secretaris

Waar we aan werken

  • Carrièreperspectief van technisch talent
  • Verminderen van spanning op de arbeidsmarkt
  • Aantrekkingskracht voor (nieuw) talent

Projecten: Arbeidsmarkt & talent

Topfit Citizenlab Oost

Circulaire Textiel Twente

Twents Huis van de Logistiek

TalentIT Twente

Twents Fonds voor Vakmanschap