Circulair denken en vooral DOEN

By 14 februari 2019Nieuws

Op 16 januari jl. is door provincie Overijssel de transitieagenda Circulaire economie gepresenteerd. Hierin is uitgewerkt waar we in de drie economische regio’s van de provincie naartoe willen wat betreft circulariteit. De agenda is verdeeld in zes sectoren; kunststoffen, maakindustrie, biomassa en voedsel, textiel, infrastructuur en bouw. De grote opkomst en het enthousiasme zorgden voor genoeg reacties en aanvullingen waar weer nieuwe inzichten uit voort kwamen. Tijdens de bijeenkomst zijn per thema verschillende ideeën en initiatieven gepitched door elk van de 4 O’s. Het thema bouw werd toegelicht door Stichting Pioneering, een van de samenwerkingspartners van de Agenda voor Twente. Deze organisaties en projecten in de zogenoemde basisinfrastructuur van de Agenda zorgen voor een stevig fundament van samenwerking en ondersteuning om de uitdagingen in onze samenleving en regio aan te gaan.

Vooral DOEN
De tweede helft van de bijeenkomst bestond uit workshops, waaronder de introductie van de toolbox CIRCO-track. Deze geeft een overzicht van alle tools om bedrijven concreet verder te helpen met de mogelijkheden van circulair ondernemen en ontwerpen. Provincie Overijssel geeft honderd productiebedrijven de mogelijkheid om deel te nemen aan een CIRCO-track.

Bijdragen aan de toekomst van Overijssel
Er hebben al twintig Overijsselse bedrijven kennis gemaakt met de CIRCO-track en waren allen erg positief. Wilt u ook gebruik maken van een CIRCO-track en bijdragen aan een toekomstbestendig Overijssel? Stuur dan een e-mail naar circulaire.economie@overijssel.nl

Meer info
Provincie Overijssel stimuleert circulair ondernemen bij honderd productiebedrijven