Lancering Novel-T SMART

By 3 juli 2019Nieuws

De plek waar innovatieve bedrijven en slimme studenten elkaar uitdagen én verrijken

SMART, de nieuwe versie van de Science Shop Twente, is de schakel tussen het regionale bedrijfsleven en studenten en de kennisinstellingen om innovaties te versnellen. Het afgelopen jaar verbond Novel-T circa 150 mkb-ers en studenten. Doel van de transformatie naar SMART is om nog meer lokale bedrijven met een innovatievraag gericht te koppelen aan studenten en kennis bij Universiteit Twente en Hogeschool Saxion. Het team binnen Novel-T helpt bedrijven met het verscherpen van hun innovatievraag en het omzetten van deze vraag in een concrete en afgebakende opdracht voor een student. Deze opdracht kan uitgevoerd worden in verschillende vormen, zoals een studiegerelateerd project, een bijbaan of in de vorm van een challenge.

“Wij hebben door de jaren heen veel kennis opgebouwd over de manier waarop de faculteiten, lectoraten en docenten werken als het gaat om studieprojecten. Daardoor kunnen we heel gericht met de vraag van een bedrijf aan de slag. Zo kan het aannemen van een student voor een bijbaan in zijn eigen vakgebied een veel betere oplossing zijn dan een stageplaats. Als je als bedrijf op zoek bent naar ideeën voor je toekomstige business, past een challenge voor studenten beter. Hiermee kun je een vraagstuk van meerdere kanten belichten,” aldus Roy Kolkman, manager van SMART bij  Novel-T.

Naast de eigen ingangen maakt SMART ook de koppeling met bestaande services van Universiteit Twente en Saxion, zoals Saxion Smart Solutions en career services van de UT. Ook verbinden zij met andere talent initiatieven in het Twentse ecosysteem, zoals TalentIT. Op deze manier hopen we meer bedrijven bij hun innovaties te laten profiteren van de frisse blikken en actuele kennis van studenten. Andersom doen studenten relevante werkervaring op en leren zij de regionale bedrijven kennen op basis van uitdagende vraagstukken.

Meer weten over wat SMART voor jou kan betekenen? Bekijk de mogelijkheden op novelt.com/smart.