Logistieke sector in Twente houdt EXPERIENCE DAY tijdens Week van de Logistiek

By 2 maart 2020Nieuws

Vliegveld Twenthe staat dinsdag 10 tot en met donderdag 12 maart in het teken van logistiek. Het Twents Huis van de Logistiek organiseert in samenwerking met regionale bedrijven uit de logistieke sector en partnerorganisaties de Week van de Logistiek om belangstellenden en scholieren enthousiast te maken voor een toekomst in de logistiek.

Gezien de ontwikkelingen in de sector en het feit dat Twente een belangrijke logistieke hotspot is, organiseert het Twents Huis van de Logistiek samen met haar partners voor de derde keer de Week van de Logistiek. Want een toekomst in de logistiek in Twente is er zeker. Nog altijd staat de sector te springen om nieuwe medewerkers. Werkzoekenden en belangstellenden zijn daarom op woensdag 11 maart tussen 12.00 en 17.00 uur welkom op Vliegveld Twenthe om te zien en te beleven wat de logistiek te bieden heeft. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld vliegen met drones, een palletwikkelmachine leren besturen of rijden in een vrachtwagen. Ook is er een Carrièreplein waar bedrijven hun logistieke vacatures presenteren. Werkplein Twente, Twents Fonds voor Vakmanschap, ROC van Twente, Endoor en uitzendorganisaties adviseren bezoekers over werk en opleidingen in de logistiek.

‘Digitalisering en automatisering is enorm’
‘De mate van digitalisering en automatisering in de logistiek is enorm,’ stelt Laurens van Lier, directeur van het MBO College voor Transport, Logistiek & Mobiliteit bij ROC van Twente. ‘Dat maakt het werk in deze sector uitdagend. De Week van de Logistiek geeft iedereen een mooie kans om de ontwikkelingen te zien en te beleven en welke opleidingsmogelijkheden daarbij passen. De EXPERIENCE DAY is interessant voor mensen die niet in de logistiek werken maar nieuwsgierig zijn wat de logistiek te bieden heeft, mensen die op zoek zijn naar een baan en mensen die al werkzaam zijn in de logistiek en op de hoogte willen blijven.’

Toekomst in de logistiek in Twente

De week start met de KICK-OFF op dinsdag. Het bedrijfsleven kijkt dan gezamenlijk naar onder andere kansen op het gebied van logistiek in Twente. Op de woensdag kan iedereen die belangstelling heeft een kijkje komen nemen. Donderdag zijn ruim vierhonderd regionale vmbo-scholieren uitgenodigd om kennis te komen maken met de logistieke sector. Tijdens deze actieve doe-dag ontdekken de scholieren wat logistiek inhoudt en of een toekomst in de logistiek iets voor ze is.

Ga naar weekvandelogistiek.nl voor een overzicht van alle deelnemende bedrijven en organisaties en het volledige programma.