Twente investeert in een leven lang leren! Door economische, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen verandert de arbeidsmarkt in onze regio in een hoog tempo. Investeren in vakmanschap blijft een must om onze Twentse economie vitaal te houden. Daarom maken overheid, ondernemers en onderwijs het met Het Twents Fonds voor Vakmanschap mogelijk om vakmanschap blijvend te ontwikkelen.

“De Twentse economie vraagt om goed gekwalificeerde vakmensen, waarvan er steeds minder zijn”

Voor wie?

Het Twents Fonds voor Vakmanschap is er voor werkenden, zzp’ers en werkzoekenden uit Twente die zich willen om, her -of bijscholen in een vakrichting tot en met MBO-niveau 4 die een helder perspectief biedt op de Twentse arbeidsmarkt.

Hoe werkt het?

Het Twents Fonds voor Vakmanschap biedt een scholingsvoucher tot maximaal 5000,-euro om scholing/opleiding (deels) te bekostigen. Om het scholingsplan te laten slagen krijg je als deelnemer ondersteuning van een loopbaanconsulent van het Leerwerkloket Twente of het Loopbaanstation. Zij voeren vooraf ook een loopbaangesprek met de kandidaten, beoordelen de aanmelding voor een scholingsvoucher en houden contact met de deelnemers tijdens de scholingsperiode.

Interesse?

Wil je investeren in je vakmanschap en meer weten over de mogelijkheden die het Twents Fonds voor Vakmanschap kan bieden, neem dan contact met ons op. Voor  meer informatie of het direct aanvragen van een scholingsvoucher vanuit het Twents fonds voor Vakmanschap kun je ook het aanvraagformulier invullen.

Edwin Kamp

Kwartiermaker

Bert Otten

Projectadviseur

Waar we aan werken

  • Het bevorderen van modern vakmanschap op mbo-niveau
  • Het aanjagen van een leven lang leren
  • Het stimuleren van intersectorale mobiliteit en samenwerking
  • Het innoveren van het scholingsaanbod in Twente

Handige links

Contact

Aanvraagformulier