Terugblik D’RAN festival: schouders eronder, ertegenaan!

By 3 juli 2019Nieuws

Op 17 en 18 mei was de Agenda voor Twente bij het D’RAN festival in Enschede. Een leuk en veelzijdig festival, met workshops, interactieve lezingen en prikkelende gesprekken over maatschappelijke onderwerpen. Het is dé plek waar je de anderen ontmoet om samen over belangrijke dingen van het leven te praten. De democratie is van ons allemaal en samen maken we onze regio.

Met de Agenda voor Twente waren we vertegenwoordigd met een stand en een photobooth. Dit trok de aandacht en was een leuke aanleiding om tot een gesprek te komen. “Techniek, oh dat is niets voor mij. Ik wil liever iets in de zorg doen.” Toch komt daar ook techniek bij kijken. Denk aan elektronische dossiers, tilliften, zorgrobots. “Inderdaad, daar heb ik nooit zo bij stil gestaan.”, was vervolgens de reactie.

Op D’RAN gaat de Agenda voor Twente leven door de projecten. We hebben een mooie connectie gemaakt door samen met Twents Fonds voor Vakmanschap op het D’RAN-festival te staan. Hier hebben we inspirerende en waardevolle gesprekken gevoerd waarbij we de burger hebben betrokken in onze activiteiten. Verschillende mensen gaven aan dat ze nadenken over een andere baan, maar niet weten hoe ze dit moeten oplossen. Hier konden we gelijk de verbinding naar Twents Fonds voor Vakmanschap maken.

De Agenda is voor iedereen en samen versterken we het mooie Twente!