Vierde tafelbijeenkomst Circulaire economie & duurzaamheid

By 16 september 2019Nieuws

Wat zijn de kansen voor MKB bedrijven in de circulaire economie? En hoe werkt deze transitie voor hen en wat hebben ze nodig om een stap verder te komen? Deze vragen stonden centraal tijdens de vierde tafelbijeenkomst Circulaire economie & duurzaamheid op 12 september jl. bij Bruins & Kwast Biomass Management in Goor. De bedrijven VITA Plastics, Hodes Huisvesting en WA Verlichting gaven inspirerende pitches en ook onze vaste deelnemers ReintenInfra, Roelofs en Gebr. Van der Geest gaven mooie aanvullingen. Deze zorgden voor inhoudelijke discussies tussen de 22 aanwezige smaakmakers.

Martha van Abbema, voorzitter van de tafel Circulaire economie & duurzaamheid, liet na de pitches de ruimte aan de aanwezigen om met elkaar in gesprek te gaan over verschillende vraagstukken. Wat opvalt bij alle aanwezigen is een innerlijke drive om business modellen te ontwikkelen die helpen bij de transitie naar een circulaire economie. Er liggen veel kansen en er is veel in beweging. Via nieuwe verbindingen kan de economie zeker een boost krijgen in Twente. De Agenda voor Twente zal zich daar samen met alle aanwezigen sterk voor maken.

Saxion is in september gestart met de minor Circulaire Economie, waarbij studenten vanuit verschillende disciplines (bedrijfseconomie, bouw, techniek, communicatie) kunnen helpen met het uitzoeken en verder brengen van de hulpvraag van bedrijven. Mocht u behoefte hebben aan ondersteuning of heeft u een concrete praktijkopdracht waar studenten mee aan de slag kunnen? Laat het ons dan weten, zodat wij de verbinding kunnen leggen.

Vanuit de Agenda voor Twente wordt naar aanleiding van deze ochtend, in het najaar nog een werksessie georganiseerd voor MKB-bedrijven rondom ‘product as a service’ (PAAS). Hier heeft Pioneering onlangs al een bijeenkomst over georganiseerd tijdens een Pioneering Cafe, waar ook erg veel belangstelling voor was. Hoe kunnen bedrijven dit business model samen met partners verder brengen? Wie heb je nodig en welke ondersteuning is nodig van de Regiodeal en de Regionale Transitieagenda’s (RTA) van de provincie Overijssel? Hier zullen we tijdens een nieuwe werksessie in samenwerking met onze partners op in gaan.

De laatste tafelbijeenkomst van dit jaar is op 5 december. Meer informatie hierover kunt volgen op onze website.
Heeft een van de onderwerpen speciale aandacht of wenst u in contact te komen met de projectleider van een onderwerp: wij helpen u graag verder.