Zo vlak voor de zomervakantie blikken we terug op het eerste half jaar van de Agenda voor Twente (2018-2022). Vorige week hebben zowel gemeente Rijssen-Holten als Almelo aangegeven op projectbasis deel te nemen aan de Agenda voor Twente. Op 10 juli had de raad van gemeente Hellendoorn reeds besloten in te stappen. Dit betekent dat we nu volle kracht vooruit kunnen en dat is zeker in het kader van de landelijke Regiodeals van belang. De Agenda voor Twente en Regiodeals hebben hetzelfde doel: economische ontwikkeling van regio Twente en kunnen elkaar versterken. De afstemming wordt nadrukkelijk gezocht.

De afgelopen maanden zijn er veel succesvolle initiatieven voor Twente voorbij gekomen, zoals Kennispark Twente, Port of Twente, Fotonica, overname Siemens door VDL en RED Engineers Challenge. Dit is slechts een greep uit de vele voorbeelden, waarbij duidelijk wordt dat als we de krachten bundelen we veel kunnen bereiken in Twente.

Tot slot hebben we vanuit de Agenda voor Twente een eerste tafelbijeenkomst Bereikbaarheid & vestigingsklimaat gehad en staan er voor het najaar staan al nieuwe evenementen gepland. Alle evenementen en activiteiten zijn te vinden op deze website.